Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти»

 

АУВМ і ЗП - потужне громадське об'єднання, що створене 30 жовтня 2001 року, до складу якого входить 21 організація.

Це підприємства – виробники морозива і заморожених продуктів та супутніх галузей в Україні.

Крім того, до складу Асоціації входять наукові установи та учбові заклади: Інститут продовольчих ресурсів НААНУ, Національний університет харчових технологій; Київський національний торговельно-економічний університет; Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського ; Одеська національна академія харчових технологій; Національний Університет біоресурсів та природокористування та організації з рекламної та видавничої діяльності: ПП «РІА Марко Пак» - журнали «Мир продуктов», «Мир упаковки», ТОВ «Компанія БИОПРОМ» - журнали «Продукты & Ингридиенты», «Мясной бізнес».

Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» захищає права та інтереси українських виробників, сприяє розвитку виробництва морозива, заморожених продуктів та індустрії холоду, здійснює інформаційну підтримку підприємств, розвиває взаємовигідні зовнішньоекономічні зв’язки, зміцнює науково-виробничий потенціал підприємств.

Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» з метою удосконалення нормативно-технічної бази галузей виробництва морозива і заморожених продуктів розробила:

ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір. Загальні технічні

умови»;

ДСТУ 4734:2007 «Морозиво плодово-ягідне, ароматичне, шербет, лід. Загальні

технічні умови»;

ДСТУ 4735:2007 «Морозиво з комбінованим складом сировини. Загальні

технічні умови»;

Зміни №1;2;3 до ДСТУ 4733:2007; ДСТУ 4735:2007; ДСТУ 4735:2007;

Типову технологічну інструкцію до вищезазначених трьох національних

стандартів на морозиво;

Зміни № 1, 2 до Типової технологічної інструкції;

ДСТУ 7623:2014 «Глазур та покриття для морозива. Загальні технічні умови».

Технологічну інструкцію з виробництва глазурі та покриття для морозива

до ДСТУ 7623:2014;

ДСТУ 8686:2016 «Морозиво мяке та суміші для його виготовлення. Загальні технічні умови»;

Технологічну інструкцію з виробництва морозива мякого та сумішей для його виробництва до ДСТУ 8686:2016;

Методичні настанови для виробників морозива;

Методичні настанови для виробників заморожених напівфабрикатів в тістовій оболонці.

Спільно з Інститутом продовольчих ресурсів УААН

ДСТУ 6028:2008 «Напівфабрикати з м’ясом в тістовій оболонці. Загальні

технічні умови
• Типову технологічну інструкцію до вищезазначеного стандарту;
• «Методику визначення кісткового залишку в продуктах з м’ясом»;
Зміни №1 та Зміни №2 до ДСТУ 4437:2005 «Напівфабрикати м’ясні та

м’ясорослинні посічені. Загальні технічні умови».

 

Асоціація приймала участь у розробці:   
ДСТУ 4837:2007 «Фрукти та ягоди швидкозаморожені. Технічні умови».

 

З ініціативи Асоціації розроблено та видано:

навчальний посібник «Технологія морозива» для студентів і аспірантів профільних навчальних закладів (Рекомендовано Міністерством освіти і науки України (Лист №1/11-5450 від 21 червня 2010р.);

навчальний посібник «Обладнання для виробництва морозива» для студентів і аспірантів профільних навчальних закладів Рекомендовано Міністерством освіти і науки України (Лист №1/11-10448 від 8 липня 2014р.).

 

    АУВМ і ЗП входить до складу:

1. Громадської ради при Державній служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;

2. Торгово-промислової палати України;

3. ВГО «Українська Аграрна Конфедерація»;

4. Робочих груп (по молоку, мясу та цукру), створених при Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

  При Асоціації створені дві постійно діючі Експертні Ради з морозива та заморожених продуктів, завданням яких є участь в розробленні нормативних документів стосовно виробництва морозива та заморожених продуктів.
   На базі Асоціації відбувається робота Спеціалізованих галузевих дегустаційних комісій з оцінки якості морозива та молочних продуктів, м’ясних та заморожених продуктів, зокрема проводиться оцінка нових видів продукції і надається висновок щодо подальшого поставлення їх на виробництво.
     Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Київської міської державної адміністрації та інших структур, традиційно двічі на рік проводить Всеукраїнські фестивалі морозива, приурочені до
Міжнародного Дня захисту дітей та Дня Знань.

 Асоціація за значний внесок у розвиток галузей виробництва морозива і заморожених продуктів, вагомий внесок у збільшення виробництва, розширення асортименту високоякісної продукції, неодноразово була нагороджена відзнаками Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України.